Elektrisch

  • EL13AMP

EL13AMPDe EL13AMP van ESSE heeft twee ovens, een grill, gietijzer kookplaat, inductie kookplaat en een warmhoudkast. Met zijn energie-efficiënt ontwerp (patent) steekt de EL13AMP zeer gunstig af naar andere vergelijkbare apparaten. Bij de EL13AMP zijn alle onderdelen onafhankelijk van elkaar te regelen naar de door u de gewenste temperatuur. Wanneer meer dan één oven, grill of kookplaat in gebruik is zal de EL13AMP de beschikbare energie op intelligente wijze verdelen tussen de verschillende elementen.

De ovens zijn voorzien van gepatenteerde surround elementen die het zelfs mogelijk maken om rechtstreeks op de bodem van de oven te koken. De grote oven heeft een maximale temperatuur van 250° C voor perfect geroosterde aardappelen, keer op keer! De gietijzeren kookplaat heeft een maximale temperatuur van 400° C en de inductiekookplaat biedt snel koken en zuinig energieverbruik.

Met de ‘Sluimerstand’ van de EL13AMP kan men de cooker in standby zetten. Dan geeft deze ook nog stralingswarmte aan de omgeving af. Deze functionaliteit biedt een soort ‘economie’ faciliteit waarmee de ovens en kookplaat op een lagere temperatuur zijn ingesteld. Het verbruik in deze Eco stand is 0,5 kw per uur echter deze kan ook bv ’s nachts uit gezet worden.

Voor de aansluiting heeft men twee stopcontacten van 13 ampère nodig.

  • 990 EL

Grote broer van de EL13 AMP; dit is de perfecte keuze voor de grotere keuken. Net als zijn kleinere broers en zussen biedt hij het “beste van beide” – traditionele gietijzeren stevigheid, gecombineerd met innovatieve elektrische flexibiliteit. Met drie grote, onafhankelijk van elkaar bestuurde ovens en een geïntegreerde grill over de volle breedte zal dit 100 cm fornuis nooit uw kookstijl kraken – ongeacht het recept, hoeveel u ook heeft uitgenodigd. De platte kookplaat is ook ontworpen om uw creativiteit de vrije loop te laten, met een gietijzeren kookplaat om te grillen en een grote inductiekookplaat voor onmiddellijke kooktemperaturen.

De bedieningselementen voor ovens en kookplaten bevinden zich netjes achter de linkerbovendeur. En natuurlijk kan uw 990 EL zonder rookgasafvoer geplaatst worden waar u maar wilt, mits er een voeding van 2 x 13 ampère is.

Van smeltende meringues en langzaam gekookte stoofschotels tot heerlijk knapperige geroosterde aardappelen, dit fornuis is een echte allrounder; een ESSE-klassieker die klaar is om aan te sluiten en aan de slag te gaan in uw keuken.

  • 500 EL

Introductie van de 500 EL – een compact elektrisch ESSE fornuis dat comfortabel in elke keuken past. De 500 EL past gemakkelijk in de ruimte die gereserveerd is voor een standaard fornuis en biedt de schoonheid van een gietijzeren fornuis met de verbazingwekkende braad- en bakeigenschappen van een ESSE fornuis.

De 500 EL bestaat uit afzonderlijke boven- en onderovens, een rooster over de volle breedte en een royale gietijzeren kookplaat met plaats voor drie pannen. De 500 EL biedt de plug and play flexibiliteit van een modern fornuis met alle stijl en elegantie van een ESSE.

De wijzerplaten voor ovens, grill en kookplaat zijn netjes gehuisvest in een afzonderlijk extern bedieningspaneel dat aan de wand kan worden gemonteerd of vrijstaand. En natuurlijk kan uw 500 EL ook zonder rookgasafvoer geplaatst worden op plaatsen waar een 13AMP voeding aanwezig is.