Gas

De gas cookers van ESSE hoeven niet altijd aan te staan. Ze zijn voorzien van een timer. De gas modellen kunnen voor de hele week 3x per dag worden ingesteld. Handmatige controle is natuurlijk ook mogelijk. Van “uit” naar koken duurt een kwartier en de ovens zijn snel op temperatuur. Door het speciale warmte geleidingssysteem van de ESSE blijft de warmte in de de gietijzeren ovens lang behouden.

Op de ‘dogbone’ kookplaat kunt u tot 6 pannen tegelijk kwijt en in de bovenste oven gaan met gemak nog eens 4 pannen. In de onderste sudderoven kunnen 2 grote pannen dus ruimte genoeg om te koken, bakken, sudderen, etc. Naast de perfecte kookmogelijkheden is het bij verwarmen van de ruimte geen enkel probleem. De maximale warmte afgifte is 5 Kw.

  • GN

GNDe GN met afvoerpijp is de meest verkochte gascooker van Esse. Deze ‘heatstorage’ gascooker is goed geïsoleerd en zuinig in het gebruik. Het verbruik van de GN ligt op ongeveer 350 kub gas (afhankelijk van gebruik en de timer) per jaar.

Het grote voordeel van de ESSE op gas ten opzichte van andere gascookers zoals de AGA is dat de ESSE niet de hele dag hoeft aan te staan, geen overvloedige warmte in de zomer, laag gasverbruik, regelbare ovens, snelle opwarmtijden enz.enz. en toch heeft men een ‘heatstorage’ cooker.

Bij de GN gascooker is een afzuigkap niet nodig. De kooklucht verdwijnt via de rookgasafvoerpijp.

  • CAT

CATDe CAT is de GN cooker zonder afvoerpijp en met katalisator. Eenvoudig te installeren, alleen aansluiten op het gas en klaar. Geen gedoe met een afvoerkanaal. De katalisator zorgt voor een veilige omzetting van de rookgassen.

Het verbruik van de CAT cooker ligt hoger dan de GN cooker. Doordat alle warmte de ruimte inkomt heeft men 100 % rendement.

Alle fijne kookeigenschappen van de GN zijn uiteraard ook van toepassing op de CAT cooker.