Hout

  • 990

990_cookerIs de 990 ’s werelds schoonste hout gestookte fornuis? Met een Co2 uitstoot van 0,01 % kan dat haast niet anders. De 990 heeft, zoals alle ESSE fornuizen, moderne technologie gecombineerd met klassieke ESSE kwaliteit met een oog voor ecologische ontwikkelingen. Het model van de 990 is geïnspireerd op de klassieke ESSE styling uit de jaren 1930. Met drie grote ovens (in verschillende temperaturen) biedt de 990 een enorm kookvolume van 112 liter.
De warmte afgifte van de 990 ligt tussen de 3 Kw en 5 Kw. Dit is afhankelijk van hoeveel brandstof er wordt gestookt. De stookruimte is voorzien van een extra glazen deur waardoor de vlammen ook te bewonderen zijn. De grote gietijzer kookplaat heeft verschillende temperatuurzones waar 6 pannen tegelijk op kunnen.

 

  • 990 Hybrid

Maak kennis met de nieuwe 990 Hybrid. Een elegant fornuis met hedendaags gemak en controle en een echt vuur in het hart. De 990 Hybride is het middelpunt van een open studio diner of in het hart van een traditionele landelijke keuken. De 990 Hybrid is een dual-fuel fornuis dat de keuze en veelzijdigheid biedt van koken op vaste brandstof of elektriciteit. Als je de mooie vuurkamerdeur links opent, zie je een raam waardoor je een echt vuur kunt zien dat genoeg warmte genereert om een ruimte tot 40m2 te verwarmen.
Achter de onderste deur bevindt zich een tweede oven die zijn warmte ontleent aan de vuurkamer voor de rustieke houtgestookte braad- en bakprestaties die professionele chef-koks en enthousiaste hobbykoks associëren met ESSE. De vuurkamer drijft ook de grote ronde kookplaat aan, die temperaturen tot 400°C kan bereiken en plaats biedt aan maximaal drie pannen; gewoon naar de buitenste rand van de kookplaat bewegen om de temperatuur te verlagen.

De rechterkant van de ESSE Hybrid is een volledig elektrische aangelegenheid, bestaande uit twee kookovens, een grill over volledige breedte en een royale kookplaat. Dit levert “fingertip” bediening en flexibiliteit met de stijl en elegantie van een ESSE.

  • WN

WNDe WN houtgestookte cooker is een milieuvriendelijke manier van koken en verwarmen, te integreren in bijna elke woning. De superieure stookruimte, waar houtblokken van 45cm in passen, is de kern van het fornuis. Deze is ontworpen voor continu gebruik en kan gemakkelijk worden aangehouden voor langere tijd. De verbranding is zo efficiënt dat vrijwel alles wordt ‘verbrand’. Dus maximale warmte en minimaal as. De oventemperatuur is eenvoudig met de bovenschuif te regelen. Hiermee worden de warme luchtstromen al dan niet rondom de gietijzeren ovens geleid. Door deze warmte garen de gerechten perfect en is aanbranden haast niet mogelijk. Rechts boven is de grote bak/kookoven en rechts beneden de sudderoven.

  • Ironheart

esse-ironheart-cooker-stoveDe gietijzeren Ironheart heeft een geteste efficiëntie rating van meer dan 82%, en lage CO-uitstoot die ruim voldoet aan de huidige normen. Voeg daarbij de grote stookruimte met glazen deur, controleerbare oven, ijzeren kookplaat met verschillende temperatuur zones welke is afgedekt met isolerende deksels en je hebt een toestel dat er traditioneel uit ziet maar wel voldoet aan de huidige milieu eisen. De warmteafgifte van de Ironheart is 9 Kw. In de stookruimte kunnen houtblokken van 50 cm lengte. Dankzij de eenvoudige maar effectieve primaire en secundaire stroomluchtregelaars heeft men een goede verbranding en blijft het ruitje van de stookruimte schoon.

  • Bakeheart

De nieuwe Bakeheart is een elegant geproportioneerde houtkachel die ruimtevullende stralingswarmte, een vierzone-kookplaat en een royale bakoven biedt. Hoewel het robuuste gietijzeren ontwerp en de eenvoudige styling de indruk kunnen wekken dat de Bakeheart al tientallen jaren bestaat, omvat dit ultramoderne stukje Britse techniek alles wat geleerd is in meer dan 160 jaar productie van fornuizen en fornuizen. Met dezelfde principes als het Ironheart model; met een duidelijk zicht op de dansende vlammen door de glazen deur, zorgt de houtgestookte Bakeheart voor voldoende warmte om een cottage keuken “warm en geroosterd” te houden. Terwijl onze standaard fornuizen zijn ontworpen om warmte te bevatten, bevat de Bakeheart ook convectiepanelen die warmte uitstralen naar de kamer – net als een houtkachel.

  • Warmheart

De compacte Warmheart houtkachel Warmheart is de perfecte verwarmingsoplossing voor een landhuisje. Hoewel het robuuste gietijzeren ontwerp en de eenvoudige styling de indruk kunnen wekken dat de Warmheart al tientallen jaren bestaat, omvat dit ultramoderne stukje Britse techniek alles wat is geleerd in meer dan 160 jaar productie van fornuizen en fornuizen.

Met behulp van dezelfde principes als het Ironheartmodel, zorgt de houtgestookte Warmheart voor voldoende warmte om de dingen warm en gezellig te houden, terwijl een braadpan op de kookplaat staat of je een paar biefstukjes in de vuurkamer aanbraadt.

  • Plus1

Plus1Alleenstaand maar ook zeer zeker als aanvulling op de elektrische cookers is de Plus1 een houtgestookt fornuis met één oven en “Coup du feu” kookplaat voor 5 pannen.
De glazen binnen deur zorgt ervoor dat men ook van het mooie vlammenspel kan genieten.

De Plus1 met de EL13 Amp is een perfecte combinatie van traditie met hedendaagse comfort.